Noordernieuws
Image default
Friesland

Grote brand verwoest boerderij op recreatiepark in Eastermar

Eastermar – Dinsdagnacht omstreeks 05.35 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand in een schuur met rietenkap op het recreatiepark “Onder de Linde”.


Twee blusvoertuigen en een hoogwerker werden ingezet om de brand te bestrijden. Nabij de vakantieboerderij “Onder de Linde” staan chalets, alle bewoners hiervan gaan tijdelijk naar een opvanglocatie. Betreft ongeveer 30 personen. Ondanks de snelle inzet was de vakantieboerderij niet meer te redden. Om die reden heeft de brandweer de vakantieboerderij gecontroleerd laten uitbranden. Naast de 30 personen uit de chalets, wordt er ook opvang gezocht voor de 14 jongeren die verbleven in de vakantieboerderij. Naast de schrik is iedereen ongedeerd.

In ieder geval hebben vijf chalets hevige rook -en waterschade opgelopen, deze chalets worden geventileerd en schoongemaakt, hierna kunnen alle mensen weer terug keren naar hun chalet. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. De blusgroepen uit Drogeham, Surhuisterveen en Drachten zijn nog wel enige tijd bezig met (blus)werkzaamheden. Er is geen gevaar meer voor brandoverslag naar naastgelegen chalets. De jongeren uit de vakantieboerderij zijn opgevangen in “Hotel Meerzicht”. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Dit kan u ook interesseren:

Fietsster ernstig gewond bij botsing in Hallum

Jelke Jongsma

Twee voertuigen in botsing op kruising in Grou

Jelke Jongsma

Velgen gestolen bij autobedrijf in Drachten: Duizenden euro’s schade

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!