Image default
Friesland

Grote brand in portiekflat Leeuwarden; gebouw ontruimd

Leeuwarden – In een portiekflat aan de Boksdoornstraat is woensdagavond een brand uitgebroken in een kelder, zo meldt de brandweer. De brandweer schaalde snel op naar het sein grote brand en GRIP 1.


Door de hulpdiensten werd het complex ontruimd. Over eventuele gewonden is op dit moment niets bekend. Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en ook de traumahelikopter was aanwezig bij het incident. Drie personen zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Niemand hoefde uiteindelijk naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment niets bekend. De straat werd vanwege de brand afgesloten. Volgens de woordvoerder van de brandweer zouden er zich meerdere personen in het complex bevinden die het pand niet zelf kunnen ontvluchten. Zij zijn uiteindelijk door de brandweer gered. Enkele dagen geleden was er ook al een flinke brand in dezelfde portiek. De politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Bewoners konden woningen niet uit
Volgens de brandweer woedde de brand in de kelder en konden de mensen die aanwezig waren in de bovenliggende woningen het pand op het moment van de brand niet ontvluchten. Bewoners in omliggende woningen, op zo’n twintig meter afstand van het brandende gedeelte, bevonden zich lange tijd nog wel in hun woning.

De brandweer haalde al wel meerdere mensen met behulp van de brandweervoertuigen uit hun woning. Een man hing zelfs aan zijn balkon en werd toen veilig naar beneden gebracht. Via Twitter meldde de brandweer dat er zes appartementen ontruimd zijn. Bovendien werden een hond en een parkiet levend en wel uit de portiekwoningen gehaald.

Dit kan u ook interesseren:

Twee kruisers losgeslagen in Kootstertille

Ricardo

Motorrijder komt in berm en eindigt in sloot

Dennis Postma

Ondanks corona reis naar Egypte nog steeds mogelijk

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!