Image default
Friesland

Grote brand in natuurgebied op Vlieland

Vlieland – Maandagmiddag omstreeks 14.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een natuurbrand op de Vliehors op het eiland Vlieland.


Een kwartier na de eerste melding werd er al direct opgeschaald naar ‘grote brand’. Hierop werd een tweede tankautospuit ingezet van Vlieland. Om aan extra brandweerlieden te komen, is het korps van Witmarsum ook opgeroepen. Zij zullen naar het eiland worden gebracht.

Bij het bestrijden van de brand, krijgen de brandweerlieden hulp van de luchtmacht. Het is op dit moment nog niet bekend hoe groot de brand is. Wel is er sprake van forse rookontwikkeling. De brandweer laat via Twitter weten dat er voldoende voertuigen zijn om de brand te bestrijden. De brandweerlieden proberen vanaf de top van de duinen een stoplijn te creëren, dit om te voorkomen dat de brand verder landinwaarts kan komen.

Omstreeks 15.45 uur is het sein ‘brandmeester’ gegeven bij de brand op Vlieland. Wel zullen de brandweerlieden nog enige tijd bezig zijn met nablus werkzaamheden. Zowel de Luchtmacht als brandweerkorps Vlieland hebben de natuurbrand op Vlieland bestreden.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!