Image default
Friesland

Grote brand in houtopslag Buitenpost

Buitenpost – Aan de Einsteinstraat is donderdagavond rond 22:50 uur een grote brand in een loods ontstaan. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden. De brand woedde in een opslagloods, waar onder andere hout lag opgeslagen. De woning zat vast aan de opslagloods.


Mede door de felle windstoten, werd het voor de brandweer een lastig karwei om de brand onder controle te krijgen. De korpsen van Buitenpost, Burgum, Dokkum, Kollum en De Westereen hebben door middel van de adequate inzet ervoor gezorgd dat het woonhuis bespaard bleef. Wel liep de woning rook- en waterschade op. Bij daglicht zal de schade nader bekeken worden.

Bij de brand raakte niemand gewond, de personen konden snel en veilig het pand verlaten. Rond 00:30 uur werd het sein brand-meester gegeven en konden de eerste korpsen beginnen met nablussen. Rond 00:50 uur kwam er een kraan ter plaatse om de loods te slopen en de laatste vuurhaarden bereikbaar te maken voor de brandweer. Het nablussen zal nog enige uren duren.

Dit kan u ook interesseren:

Partytent richt schade aan bij sportcomplex in Langweer

Flinke schade na kop-staart ongeval op N358 bij Drachtstercompagnie

Twee auto’s in botsing in Veenklooster

error: Deze content is beveiligd!