Image default
Friesland

Grote brand in boerderij in St. Jacobiparochie (Grip 1)

Sint Jacobiparochie – Dinsdagmiddag omstreeks 13.05 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan het Noordereinde.


Nog voordat de brandweer ter plaatse was, werd er al flink opgeschaald. Er is zojuist opgeschaald naar grote brand en er is een Grip 1 situatie afgegeven. De boerderij staat volledig in brand. Bij de brand komt extreem veel rook vrij. Brandweerkorpsen uit Sint Annaparochie, Menaldum, Leeuwarden, Harlingen, Stiens en Franeker zijn ter plaatse om de brand te bestrijden

Omstreeks 14.45 uur waren de vlammen gedoofd. De boerderij is volledig verwoest door de brand. Tijdens de brand werden omliggende woningen ontruimd. Ondanks de snelle inzet van de brandweerlieden kon niet worden voorkomen dat de gehele boerderij afbrandde. Volgens de brandweervoorlichter waren de bewoners snel uit het pand. Over eventuele gewonden is nog niets bekend.

De brandweer zal nog enkele uren aanwezig zijn om alles goed na te blussen. De omgeving is nog steeds ruim afgezet door de hulpdiensten. Omdat het gaat om een locatie voor pleeghulp zijn inmiddels hulpdiensten en de gemeente ter plaatse om opvang te organiseren. Ook Stichting Salvage zal hier in ondersteunen.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor buitenbrand in Sneek

Ongeval zorgt voor file op A7 tussen Sneek en Joure

Ongeval tussen twee voertuigen in Drachten

error: Deze content is beveiligd!