Image default
Friesland

Vrachtwagenbrand doet brandweer groots uitrukken bij PAX Bouw in Heerenveen

Heerenveen – Bij PAX Bouw- en Industrieservice aan de Neptunus in Heerenveen heeft in de nacht van maandag op dinsdag een vrachtwagenbrand gewoed. De eerste brandweerkorpsen werden omstreeks 00:11 uur opgeroepen. De brand zou uitslaand zijn geweest volgens een brandweervoorlichter.


De politie en de beveiliging kregen een melding van een inbraak bij het bedrijf, toen ze ter plaatse kwamen kwam er rook uit het gebouw. Al snel werd er opgeschaald naar ‘grote brand’, hierdoor werden de korpsen van Tjalleberd, Heerenveen, Gorredijk en Nieuwehorne opgeroepen. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens kwam er veel rook uit het pand. De brandweerlieden hebben enkele deuren opengebroken om het pand binnen te komen.

In een grote loods bleek een vrachtauto in brand te staan. In de loods zat veel hitte, hierdoor werd het voor de brandweerlieden gevaarlijk om het pand te betreden. Door de dikke rooklaag in het pand kon de brandhaard moeilijk getraceerd worden. Door middel van een binnenaanval aan de voor -en achterzijde van de loods trachtte de brandweer bij de vuurhaard te komen en de loods te onderzoeken op mogelijke meerdere vuurhaarden. Dit bleek niet het geval.

Na enkele uren kon het sein brand meester worden gegeven, hierop konden de eenheden langzamerhand inrukken. Hoe de vrachtwagen in brand kon vliegen, is nog niet bekend gemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!