Image default
Friesland

Groot onderzoek na zedendelict 60-jarige vrouw Leeuwarden

LEEUWARDE – Op zondagavond 22 mei werd een 60-jarige vrouw in haar woning in Leeuwarden seksueel misbruikt door een nog onbekende man.


De politie is een TGO (Team Grootschalige Opsporing) gestart. Dit team werkt vanuit het politiebureau in Drachten.

Wat is er gebeurd
Op zondagavond tussen 21.30 uur en 24.00 uur werd de 60-jarige slachtoffer van een zedendelict. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachte op de fiets, vermoedelijk vanuit de richting Groningerstraatweg, naar het huis van het slachtoffer is gefietst. Toen hij vertrok fietste hij weg in de richting van de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg.

Signalement
Het slachtoffer kon het volgende signalement geven: De verdachte is een blanke man van ongeveer 30 jaar oud en 1.70 mtr groot. Hij had kort donker haar en zag er verzorgd uit, aldus het slachtoffer. Hij had een tatoeage op beide bovenarmen. Hij sprak zonder accent. De verdachte droeg een witte baseball-cap met een halflange jas, een spijkerbroek en hoge donkere (wandel)schoenen met veters.

Onderzoek en tips
De politie heeft gisteren een buurtonderzoek gehouden en gaat daar vandaag nog mee verder. Ook wordt er nog technisch onderzoek verricht. De politie is op zoek naar getuigen en meer informatie. Heeft u zondagavond een man, die voldoet aan het signalement, in de buurt van de Groningerstraatweg en/of de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg gezien? Of heeft u een vermoeden naar aanleiding van het signalement welke verdachte wij zoeken? Neem dan contact op met het onderzoeksteam in Drachten op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Stockfoto

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Lijnbus van Arriva belandt met achterkant in sloot

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto na ongeval in De Westereen

Rokend pannetje op het vuur zorgt voor inzet hulpdiensten in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!