Image default
Friesland

Groep jongeren pleegt gewapende straatroof in Leeuwarden

Leeuwarden – Op zaterdagavond omstreeks 23.10 uur heeft er een gewapende straatroof plaats gevonden op het Groenesterpad te Leeuwarden, op een bruggetje in de nabije omgeving van de kruising met de Schierstins.


Het minderjarige slachtoffer fietst op zaterdag 23 maart 2019 omstreeks 23.00 uur over het Groenesterpad komende uit de richting van de Humaldestate. Op het basketbalveld, tegenover de Rooms Katholieke school ziet en hoort het slachtoffer een groepje jongens. Het slachtoffer bemerkt dat deze groep jongens kennelijk achter hem aan komt.

Op het bruggetje aan de Groensterpad wordt het slachtoffer aangesproken door een jongen. Het slachtoffer staat deze jongen te woord en op het moment dat hij verder wil fietsen, wordt het slachtoffer ingesloten door 4 a 5 daders. Onder dreiging van meerdere wapens, moet het slachtoffer goederen afstaan.

Het slachtoffer weet zich nog te herinneren dat de dader welke hem aansprak, een negroïde uiterlijk had, tenger was en een groene jas met capuchon en een grijze broek droeg. Het slachtoffer verklaarde verder dat een andere dader een blanke huidskleur had, een zwarte jas met een blauwe trainingsbroek droeg. Een derde dader droeg een blauwe jas met capuchon waarin een rood accent zat. Het slachtoffer schat dat alle daders rond de 15 a 16 jaar oud waren.

Heeft u informatie over deze straatroof? Heeft u iets gezien op of in de omgeving van het Groenesterpad(bij het bruggetje, bij het basketbalveld of op een andere locatie). Dan verzoekt de politie u om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer: 2019073269

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!