Image default
Friesland

Groep jeugd vernielt twee politiewagens in Sint Jacobiparochie

Sint Jacobiparochie – Een groep jeugd heeft zaterdagavond in een bos bij de George van Saxenstraat in St. Jacobiparochie twee politieauto´s vernield.


De groep jeugd begon met de vernielingen aan de beide politiewagens nadat de agenten een einde hadden gemaakt aan een feest in het bos. Dit in verband met de geldende noodverordening vanwege de coronacrisis.

De politie reageerde op een anonieme melding over een feest in het betreffende bosperceel. De agenten konden daar niet met hun dienstvoertuigen in het bos konden komen, moesten zij ongeveer 800 meter lopen om bij het feest te komen.

Bij het zien van de politie vluchtten meerdere jongeren weg van de plaats van het feest. In het bos trof de politie een kampvuur aan en gingen in gesprek met de nog aanwezige jongeren.

Op dat moment was er geen sprake meer van een samenscholing, omdat het gros van de aanwezigen waren gevlucht. Toen de agenten terugliepen naar de dienstvoertuigen zagen zij dat deze waren vernield. Zo waren de spiegels van de auto´s getrapt, een band lek gestoken en waren er ook deuken in de auto’s getrapt.

Het kampvuur in het bos werd geblust. De politie stelt een onderzoek in naar de jongeren, die betrokken zijn geweest bij de vernielingen. Zo zijn er al diverse namen genoteerd.

Thea van den Bos, teamchef politie Noordwest Fryslân, is boos over de vernielingen: ‘Ik neem dit hoog op. Het is allereerst zorgelijk dat deze jongeren maling hebben aan alle coronamaatregelen en ook de gezondheid van hun zelf en anderen niet serieus nemen. Bovendien vind ik het zeer laakbaar dat de vernielingen zijn gepleegd. Hierdoor hebben zij het politiewerk echt gefrustreerd.’

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Hoornsterzwaag

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!