Image default
DrentheFrieslandGroningen

GGD: “Jongeren, wees je bewust van je rol om het virus te stoppen”

Landelijk – Jongeren, wees je bewust van je belangrijke rol om het virus te stoppen dat is de oproep van GGD doet naar jongeren.


Vijf dagen geleden kondigde het kabinet landelijke maatregelen af om het contact tussen mensen zoveel mogelijk te verminderen. Met het zonnige weer op komst en na vijf dagen veel in en om het huis zijn, wil iedereen graag naar buiten. Toch is het belangrijk om ons te houden aan de afstand tot elkaar, zo laat de GGD weten. Dit is en blijft ook de komende weken nodig om het virus af te remmen.

Jongeren, wees je bewust van je belangrijke rol om het virus te stoppen 

De GGD wil dat ook jongeren ‘omzien naar elkaar’ op het hart drukken. Ook zij hebben een belangrijke rol in het stoppen van het virus, wat heel belangrijk is om kwetsbare groepen te beschermen. 

Jongeren moeten zich bewust zijn van hun rol in het stoppen van het virus, wat heel belangrijk is om kwetsbare groepen te beschermen. GGD ziet steeds dat jongeren elkaar de afgelopen dagen vaker opzoeken. Op het voetbalveld, bij favoriete hangplekken en thuis op de bank. Hoewel zij niet de voornaamste risicogroep zijn, kunnen zij wel voor verspreiding zorgen en daarmee kwetsbare mensen in de samenleving onbedoeld ‘raken’. GGD wil alle jongeren en hun ouders oproepen: als je elkaar dan toch opzoekt: houdt 1,5 meter afstand tot elkaar of zoek elkaar digitaal op. Ook al behoor je zelf niet tot een risicogroep, blijf bij alle contacten die je aangaat denken aan de kwetsbare groep mensen in onze samenleving.  

Mogen we dan helemaal niet meer naar buiten? 

Ja dat kan wel, maar houd afstand tot elkaar. Zoek niet massaal de tuincentra op als de zon begint te schijnendrom niet samen in de parken en op de voetbalvelden.

Politievlogger Jan Willem viel dit ook op en maakte in een video een oproep voor de jongeren:

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Opnieuw autobrand in Drachten

Auto botst achter op aanhanger van tractor bij Zevenhuizen

Meisje (12) uit Leeuwarden vermist

error: Deze content is beveiligd!