Image default
Friesland

Gezochte Leeuwarder in Zeeland aangehouden

Leeuwarden / Middelburg – De politie heeft dinsdagmiddag in Middelburg een 22-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man werd sinds 31 januari van dit jaar gezocht door de recherche na een schietincident in Leeuwarden.


Schietincident op Fennenplein

De 22-jarige Leeuwarder had die dag op het Fennenplein in de stad ruzie gekregen. Het uitte daarbij bedreigingen en om zijn woorden kracht bij te zetten schoot de man vermoedelijk één keer. Er raakte niemand gewond.  Tijdens forensisch onderzoek werd een huls aangetroffen. Direct na het schietincident deed het Arrestatieteam een inval in een woning in de stad. De 22-jarige verbleef daar mogelijk, maar hij werd niet aangetroffen. Sindsdien was de man op de vlucht voor de politie.

Aanhouding in Middelburg

Bij de recherche kwam informatie binnen dat de mogelijk in Zeeland verbleef. Dinsdag werd hij gesignaleerd in Middelburg. Na een achtervolging kon hij worden aangehouden. De verdachte wordt in de loop van vandaag overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Hij zal daar door de recherche worden gehoord.

Dit kan u ook interesseren:

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

error: Deze content is beveiligd!