Image default
Friesland

Gewonde bij overval met mogelijk vuurwapen in Heerenveen; daders gevlucht

Heerenveen – Op een parkeerplaats aan de Beugel in Heerenveen is donderdagavond een 23-jarige man uit Heerenveen in zijn auto overvallen door drie mannen. De man werd met een voorwerp tegen zijn hoofd geslagen. Mogelijk ging dit om een vuurwapen, zo vertelt de politie.


De overval vond omstreeks 22:30 uur plaats. De hulpdiensten kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Door de meldkamer in Drachten werd een burgernetactie opgestart; er werd opgeroepen om uit te kijken naar drie mannen tussen de 18 en 20 jaar oud met licht getinte huidskleur, rood vest en èèn van de mannen had een tenger postuur en was rond de 1,60m lang.

De politie heeft direct een groot gebied afgezet. Zo werden er ook verschillende voertuigen aan de kant gezet en gecontroleerd door de politie. Ook werd er direct een buurtonderzoek gehouden. Bij de overval zou mogelijk een vuurwapen gebruikt zijn.

Een auto op de parkeerplaats is door de politie doorzocht en later opgehaald door een berger. Het slachtoffer raakte gewond en is meegenomen door de ambulance. Daarnaast heeft de politie een 21-jarige verdachte uit Heerenveen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de overval. Volgens de politie is deze verdachte niet een van de drie overvallers.

De persoon die mee is genomen door de politie naar het bureau verklaarde dat een vriend van hem een pistool tegen zijn hoofd heeft gekregen. In verband het onderzoek kon de politie hier nog niks over zeggen. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld, waarbij ook een politiehond werd ingezet. Ook droegen de agenten kogelwerende vesten.

Dit kan u ook interesseren:

Omstanders redden te water geraakte man uit water in Leeuwarden

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

error: Deze content is beveiligd!