Image default
Friesland

Gevluchte drankrijder belt dronken maat op; twee drankrijders aangehouden

Olteterp – Even na 00:20 uur werd de politie ingeschakeld voor een verkeersongeval op de Van Harinxmaweg in Olteterp.


Een bestuurder van een VW Caddy bleek hier moet zijn voertuig over de kop geslagen te zijn nadat hij via de berm een stuurcorrectie had uitgevoerd. De bestuurder kwam daarbij uit de richting van Beetsterzwaag en reed richting Drachten.

Omstanders zagen het ongeval gebeuren en kwamen pols hoogte nemen. De bestuurder zette het echter op een lopen en verliet de auto richting Drachten. De man had daarbij een bloedende wond rondom zijn oogkas.

Meerdere politie-eenheden, onopvallende eenheden en een politiehond werden ingezet. Een berger werd ingeschakeld, om het voertuig weer op vier wielen neer te zetten en vervolgens af te slepen.

Nadat de auto weggesleept was troffen agenten op de Suderskarren te Kortehemmen een auto aan. In de auto zat als passagier de bestuurder van de auto in Beetsterzwaag. Hij was zwaar onder invloed van alcohol, was nat en de eendekroos zat nog in zijn schoenen vanwege zijn vlucht. Ook zijn vriend die hem had opgehaald was onder invloed van alcohol.

De 28 jarige man uit Ureterp die gevlucht was in Beetsterzwaag blies op het bureau 845 ugl. Zijn rijbewijs is meteen ingevorderd. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van ongeval. Het was ook niet de eerste keer dat hij onder invloed reed en een ongeval veroorzaakte.

Zijn 28 jarige vriend uit Tijnje blies 285 ugl.  Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Dit kan u ook interesseren:

Mogelijk explosief gevonden door magneetvissers in Leeuwarden

Gewonde bij kop-staartbotsing in Drachten

Politie Leeuwarden zoekt vermiste Michiel de Ruiter (64)

error: Deze content is beveiligd!