Image default
Friesland

Getuigen gezocht van beroving in Leeuwarden

LEEUWARDEN-  Op woensdag 13 juli vond er een diefstal/beroving plaats op de Centrale te Leeuwarden omstreeks 19.40 uur. De aangever, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, had eerder via de verkoopsite Marktplaats een aantal Gsm’s gekocht van een verkopende partij.


Aangezien de aangever geïnteresseerd was in meerdere Gsm’s vroeg hij of de verkoper nog meer Gsm’s te koop had. De verkoper gaf aan dat een vriend van hem ook handelde in Gsm’s en dat hij het 06-nummer wel zou doorgeven. De afspraak werd telefonisch gemaakt en op verzoek van de verkopende partij zouden de Gsm’s worden afgeleverd op de Centrale te Leeuwarden, nabij de Mediamarkt. Nadat beide partijen, op genoemde datum en tijd, contact met elkaar hadden gezocht in de auto van de aangever werd een tas met een aantal Gsm’s doosjes aangeboden. Toen de aangever één van de doosjes opende, zag hij dat er geen Gsm maar roggebrood in zat. Op dat moment pakte de verkopende partij een envelop tussen de benen van de aangever weg, stapte uit de auto en rende naar een personenauto. Aangezien een groot geldbedrag, voor de aankoop van de Gsm’s in deze envelop zat, rende de aangever de verkopende partij achterna.

De verdachte stapte in een personenauto en wilde wegrijden, de aangever probeerde dit nog te verhinderen, echter dit lukte niet. De aangever sloeg vervolgens het raam in aan de bestuurderszijde en de personenauto met de verdachte verdween richting het Vliet.

Net voordat de politie ter plaatse kwam, werden zij aangesproken door een getuige welke kort daarvoor had gezien dat een donkere auto op de Archipelweg reed met hoge snelheid en dat de bestuurder van deze auto een Gsm uit het raam had gegooid. Het viel de getuige op dat het raam van deze personenauto aan de bestuurderszijde kapot was. De Gsm werd meegenomen door de politie, aangezien ze onderweg waren naar de melding van de beroving.

Nadat de politie contact hadden met de aangever gaf deze aan dat hij via een 06-nummer contact heeft gehad met diegene die hem zojuist had beroofd. Een collega belde het Gsm nummer en op de achterbank van het politievoertuig ging de zojuist aangetroffen Gsm op de Archipelweg af. Ondanks een burgernetmelding is de verdachte en de personenauto met het kapotte raam aan de bestuurderszijde niet meer aangetroffen. De getuigen spreken over een donker voertuig, verdere details zijn op dit moment nog onbekend.

Bent u getuige geweest van deze beroving of weet u wie de bestuurder van de weggereden personenauto is? Heeft u gisterenavond een donkere personenauto met een ingeslagen ruit gezien? Dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer. De politie zal vandaag de camerabeelden op de Centrale bekijken en heeft de zaak in onderzoek.

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!