Image default
Friesland

Getuigen gezocht: Lichtgetinte jongeren discrimineren homostel

LEEUWARDEN – Op 6 mei 2016, omstreeks 02.00 uur, liep de aangever, een 18-jarige inwoner van Leeuwarden samen met zijn vriend vanaf de Grote Hoogstraat richting de Oude Oosterstraat te Leeuwarden.


Op de Brol, de brug tussen de Kelder/Over de Kelders/Grote Hoogstraat en het Nauw, zag de aangever een groepje jongeren zitten. Deze groep bestond uit 7 tot 8 personen met allen een lichtgetinte huidskleur. Vanuit deze groep werd vervolgens richting de aangever en zijn vriend geroepen: “Kijk daar lopen homo’s”. Vervolgens werden de twee uitgemaakt met luide stem voor: “Vieze flikkers, vieze homo’s”. Eén van de personen uit de groep stapte op een scooter en bleef rondjes rijden rondom de aangever en zijn vriend. Kort daarna reed de scooterbestuurder, een getinte jongen op een scooter met een transparant scherm, over de voet van de aangever. Deze scooterbestuurder droeg een wit t-shirt met een zwarte print aan de voorzijde.

De aangever en zijn vriend zijn vervolgens doorgelopen de Groentemarkt op waarna de scooterbestuurder weer op de aangever afkwam. Net voordat de scooterbestuurder bij beide personen kwam maakte hij snelheid en trapte met zijn linkerbeen tegen de heup van de aangever. Door deze trap kwam de aangever ten val tegen de daar gestalde fietsen. Nadat de aangever was opgestaan zijn ze gelijk doorgelopen de Oude Oosterstraat in om zo snel mogelijk naar huis te gaan.

Ondanks dat deze discriminatie/mishandeling al aandacht heeft gehad in de landelijke pers, zijn wij specifiek op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u informatie dan wordt u verzocht contact op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer.
Zaaknummer 2016135280

Foto archief

Stock_politie logo 4

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw en man op crossmotor gewond na val in Drachten

Automobiliste belandt in de sloot; geen letsel

Auto vliegt over de kop bij Kootstertille

error: Deze content is beveiligd!