Image default
Drenthe Friesland Groningen

Geen bekeuring voor foutparkeren en wildplassen; politie voert actie

Regio – Vanaf maandag voert de politie actie voor een betere CAO. De actie wordt gehouden in heel Nederland. Er is daarom opgeroepen om geen bonnen uit te schrijven voor kleine overtredingen, zoals het fietsen zonder verlichting, foutparkeren en wildplassen


De vakbonden hebben het helemaal gehad met de leiding van de politie en justitieminister Grapperhaus. Hoge werkdruk, te weinig mensen en een plan om politiepersoneel flexibeler in te zetten, hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen flink is beschadigd. Er is daarom opgeroepen om voor de kleine overtredingen geen boete te geven, maar het te laten bij een waarschuwing.

De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben alle zogeheten basisteams, die het dagelijkse politiewerk doen, opgeroepen om mee te doen aan de actie. Politiemensen zijn boos dat de werkgever in hun ogen niet de juiste oplossing zoekt om de rooster- en werkdruk omlaag te krijgen. Tijdens bijeenkomsten van de bonden in de afgelopen weken bleek dat veel politiepersoneel zich gestraft voelt door de voorstellen van de korpsleiding.

Dit kan u ook interesseren:

Zoektocht naar oorzaak van brandlucht in winkel in Joure

Redacteur BB

Handrem vergeten; auto rolt water in

Nieuwsuitkollum

Brandweer ingezet voor schoorsteenbrand in Sneek

Nieuwsuitkollum
error: Deze content is beveiligd!