Image default
Friesland

Friese brandweerkorpsen kunnen niet meer met twee blusvoertuigen uitrukken

Friesland – Vanaf vandaag zijn een aantal blusvoertuigen in de veiligheidsregio Fryslân niet meer in dienst. De veiligheidsregio heeft een nieuw dekkingsplan en die gaat vanaf vandaag in.


Het dekkingsplan is in het leven geroepen om de brandweerzorg te verbeteren. Het dekkingsplan moet een zo veilig, efficiënt en effectief mogelijke inrichting van de brandweerzorg bieden.

Vanaf vandaag staan de tweede tankautospuiten de korpsen Dokkum, Drachten, Heerenveen, Wolvega, Sneek, Burgum, Franeker, Harlingen, Joure niet meer in dienst. De voertuigen worden reservevoertuigen of gaan naar de afdeling vakbekwaamheid. Naast de aanpassingen in het aantal tankautospuiten veranderen er ook dingen in de indeling van specialisaties.

Herindeling

Ook hulpverleningsvoertuigen waar geen kraan op zit verdwijnen. De korpsen Oosterwolde en Joure krijgen een nieuw voertuig met kraan.

Het speciale schuimblusvoertuig van Heerenveen gaat naar Grou en wordt er geschoven met gootwatertransporten (slangenwagens). Tevens komen er extra meetploegen bij in de regio. Er worden geen kazernes opgeheven. Wel zijn er plannen om een kazerne in Oudega (Smallingerland) te plaatsen, om zo een betere gebiedsdekking te hebben. Er wordt gekeken naar de het verplaatsen van de kazernes in Drachten en Harlingen, omdat deze momenteel niet op optimale locaties staan.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!