Image default
Friesland

Fries opgepakt voor kindermisbruik Filipijnse pubers

Friesland – 52-jarige man uit Friesland gearresteerd in de Filipijnen op verdenking van kindermisbruik


Lokale autoriteiten hebben recent een 52-jarige Fries gearresteerd in de Filipijnse stad Talisa City. Mensenrechtenorganisatie IJM meldt dat de man rond 03.00 uur ’s nachts werd aangetroffen in het gezelschap van vier meisjes in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. Hij wordt verdacht van kindermisbruik.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de aanhouding van de man. ,,We kunnen mededelen dat er recentelijk een 52-jarige man uit Friesland is gearresteerd op de Filipijnen. Over de reden van de arrestatie doen wij in verband met privacy geen mededelingen.”

De International Justice Mission (IJM), een non-profitorganisatie die zich onder meer inzet tegen kindermisbruik, meldt dat de man wordt verdacht van seksueel misbruik. Ze melden ook dat de politie materiaal van de verdachte, die Stephan de G. zou heten, in beslag heeft genomen, waarop expliciete beelden van de slachtoffers te zien zijn.

De vier meisjes zouden tijdens en na afloop van de arrestatie hebben beweerd dat de verdachte, naast het naakt laten poseren en het uitvoeren van seksuele handelingen, ook gemeenschap met hen had in ruil voor geld en gadgets, waaronder de nieuwste iPhone. Volgens het IJM kon de verdachte worden gearresteerd doordat buren de autoriteiten op de hoogte hebben gesteld van de verdachte handelingen van de man.

De Filipijnse krant Philippine Star meldt echter dat de moeder van een van de meisjes de misstanden ontdekte. Ze ging op zoek naar haar dochter, van wie ze  vermoedde dat ze tegen haar loog. Toen ze dorpsgenoten een foto van haar dochter liet zien, werd haar verteld dat ze in gezelschap van de Nederlandse man was. De moeder zou vervolgens verschillende autoriteiten hebben gewaarschuwd, waarop de 52-jarige De G. in het gezelschap van haar dochter kon worden gearresteerd.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw meters meegesleurd bij aanrijding met bezorgbus

Bestelbus uitgebrand op parkeerplaats in Dokkum

Motorrijder onderuit bij politieachtervolging

error: Deze content is beveiligd!