Image default
Corona Friesland

Forse corona-uitbraak bij zorginstelling OlmenEs in Appelscha

Appelscha – Bij zorginstelling OlmenEs in Appelscha, een gemeenschap voor volwassenen met een verstandelijke beperking, zijn 37 bewoners en 19 medewerkers besmet met het coronavirus.


Afgelopen vrijdag is iedere bewoners getest op het virus. De positief geteste bewoners zijn allemaal in quarantaine gezet. Het is de eerste keer dat de zorginstelling wordt getroffen door het coronavirus. Anderhalve week geleden kreeg een bewoner milde klachten. Deze is daarop direct getest. Eerst via een sneltest en daarna bij de GGD. Beide keren bleek de bewoner positief te zijn.,, Dan gaan alle alarmbellen af’’, zegt woordvoerster Klokker.

Vorige week kregen steeds meer mensen klachten en ook zij testten positief.’’ Vrijdag is iedereen getest. Eerder werden ook al medewerkers getest. Negentien van hen zijn besmet. Het gaat naar omstandigheden goed met de bewoners, zegt  de woordvoerster. Ze zijn allemaal erg geschrokken, maar ervaren tot nu toe milde klachten. De woordvoerster zegt later maandag meer informatie te kunnen verstrekken over de te nemen maatregelen en verwacht dan ook de laatste testuitslagen binnen te hebben.

GGD Fryslân-woordvoerder Marcel de Jong spreekt van een forse uitbraak, maar volgens hem is het niet de grootste.,, Het is natuurlijk veel, maar ook weer niet extreem. We hebben iedereen daar getest en dan kom je wel op meer besmettingen uit.’’

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!