Image default
Friesland Groningen

Flinke vertraging op snelwegen in het Noorden na meerdere ongevallen

Heerenveen – Na meerdere ongevallen op de A7 en A32 is de avondspits in Noord-Nederland betrekkelijk chaotisch begonnen. Volgens de ANWB zijn er bij meerdere ongevallen totaal negen auto’s en een vrachtwagen betrokken.


Totaal is de vertraging op de A7 ruim 38 minuten, zo meldt de ANWB op haar website. Over de oorzaak van de ongevallen is niets bekend. Op de A7 was volgens Rijkswaterstaat een ongeval gebeurd met een geschaarde vrachtwagen, verkeer richting Groningen stond hierdoor zo goed als stil bij Tjalleberd.

Ook in Groningen ging het mis. Op de oprit van de N7 ter hoogte van het Vrijheidsplein kwamen meerdere auto’s met elkaar in botsing. Vanwege het ongeval moest er één rijstrook worden afgesloten. Dit zorgt voor forse vertraging op zowel het Vrijheidsplein als de N7.

Op de A32 bij Heerenveen kwamen vervolgens meerdere auto’s met elkaar in botsing. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. Brandweerlieden werden opgeroepen voor het incident, nadat er brand leek te zijn in het motorcompartiment van één van de voertuigen. Dat bleek uiteindelijk mee te vallen. Wel zijn er twee ambulances ter plaatse gekomen om de betrokkenen te controleren. Of er iemand wordt overgebracht naar het ziekenhuis is niet bekend

Door bergers, politie en Rijkswaterstaat wordt hard gewerkt om de verschillende wegen zo snel mogelijk vrij te krijgen.

Dit kan u ook interesseren:

Twee brandjes in Groningse wijk, brandweerman blust zijn eerste brandje

Automobiliste rijdt achteruit van oprit en belandt in greppel

Meerdere brandweervoertuigen ingezet bij Heidebrand in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!