Image default
Friesland

Fikse coniferenbrand zorgt voor consternatie in Heerenveen

Heerenveen – Een fikse coniferenbrand heeft in de nacht van vrijdagavond op zaterdagmorgen een hoop consternatie opgeleverd in Heerenveen.


Aan de Surinamesingel stond omstreeks 02:15 uur een forse coniferenhaag in lichterlaaie. De brand bedreigde daarbij meerdere aangrenzende woningen. De ingeschakelde brandweer schaalde uit voorzorg op naar middel-brand, waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker vanuit Heerenveen en Tjalleberd werden opgeroepen.

Politie-agenten waren ter plaatse belast met de ontruiming van de naastgelegen woningen. De brandweerlieden konden door middel van enkele blusslangen de brand snel onder controle krijgen. Nadat de daken van de woningen gecontroleerd waren op eventuele smeulende resten, werden de woningen gecontroleerd op een verhoogde CO waarde.

Van dit laatst benoemde bleek geen sprake, hierop konden alle bewoners van de aangrenzende woningen weer binnentreden. Geen van de betrokkene raakte bij het incident gewond. Wat de oorzaak van de brand in de coniferenhaag is, is niet bekend gemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Harde wind in de regio; meerdere meldingen

Dennis Oevering

Auto rijdt tegen gevel groenteboer in Appelscha

Dennis Oevering

Auto belandt in bosjes bij eenzijdig ongeval

Chris Roelsma
error: Deze content is beveiligd!