Image default
Friesland

F-16 raakt flink beschadigd bij schietoefening op De Vliehors

Leeuwarden – Een F-16 van de Leeuwarder vliegbasis is behoorlijk beschadigd geraakt bij een schietoefening op het oefenterrein De Vliehors op Vlieland. Dit is vermoedelijk gebeurd op 21 januari.


De Inspectie Veiligheid Defensie doet momenteel onderzoek naar het incident. Enkele vliegtuigspotters hebben deze site laten weten dat het om onderstaand incident zou gaan. Zij hebben namelijk de communicatie gehoord tijdens het incident.

Op 21 januari omstreeks 14.30 uur deden minimaal 2 F16’s schietoefeningen met het boordkanon op Vlieland. Tijdens de oefening meldde één van de twee F16’s dat er een probleem was met zijn boordkanon. Er werd gemeld dat er geen kogels meer uit het boordkanon kwamen. Daarop werd geanticipeerd en werd de oefening voor de vlieger afgebroken. Hij heeft, nadat hij zijn laatste kerosine had opgemaakt, een veilige landing gemaakt op Vliegbasis Leeuwarden met een zogenaamde ‘full loaded gun’. De vlieger meldde in de lucht dat hij problemen had, maar het niet noodzakelijk was om een zogenaamde ‘emergency’ af te geven. Bij dit incident is vermoedelijk het toestel behoorlijk beschadigd geraakt. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!