Image default
Friesland

Explosieve stof aangetroffen in woning de Triemen: onderzoek gaat door

De Triemen-  De politie en Explosieven Opruimingsdienst zijn ook zondagavond nog steeds bezig met het onderzoek in een woning aan de Migchelbrinkwei in De Triemen. Een 50-jarige man raakte in die woning zondagochtend rond elf uur zwaargewond aan zijn arm, nadat er vermoedelijk een explosie was ontstaan door een explosieve stof.


De hulpdiensten kwamen in grote getalen ter plaatse. Het slachtoffer is na behandeling op locatie door een tweetal ambulanceverpleegkundigen en de arts van het Mobiel Medisch Team, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Explosievenopruimingsdienst kwam zondagmiddag ter plaatse. Ook de Technische Recherche van de politie was aanwezig. Beiden zijn een groot onderzoek gestart naar mogelijk explosieve stoffen in de woning. Deze werden later in de middag inderdaad aangetroffen, om wat voor stof het gaat is nog niet bekend.

De politie kon aan het begin van de zondagavond melden dat het onderzoek nog niet is afgerond. De aangetroffen explosieve stof wordt door de Explosieven Opruimingsdienst afgevoerd en zal ergens anders onschadelijk worden gemaakt. De woning kan nog niet worden vrijgegeven.

Tot slot geeft de politie aan dat het 50-jarige slachtoffer nog steeds in het ziekenhuis ligt en zij nog niet met hem in gesprek zijn geweest.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!