Image default
Friesland

Ernstige gewonden na gasexplosie op boot in Terherne

Terherne – Bij een gasexplosie op een boot zijn donderdagavond omstreeks 22:05 uur twee ernstig gewonde slachtoffers gevallen.


Op de boot die zich ter hoogte van het Utbuorren begaf, vond door een nog onbekend oorzaak een gasexplosie plaats. Bij deze explosie raakte een tweetal personen vervolgens ernstig gewond, een vrouw raakte door de kracht van de explosie te water. Omstanders wisten haar snel naar de kant te krijgen. Een trauma-team uit Amsterdam en een tweede trauma-team uit Eelde werden vervolgens ingevlogen om de reeds ter plaatse gekomen ambulances medisch te ondersteunen.

De brandweer heeft de ambulancedienst vervolgens geassisteerd met het van boord halen van de twee opvarende. Daarnaast zorgde de brandweer voor het verwijderen van de overige aanwezige gasflessen op de boot.

Een uur na het incident kon het mannelijke slachtoffer, in kritieke toestand, per traumahelikopter worden overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De vrouw werd in verband met ernstige brandwonden naar het Martini ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Dit kan u ook interesseren:

Man (45) voor elfde keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Auto belandt op zijn kant bij ongeval in Drachten

Automobilist botst op lesauto in Sneek; één gewonde

error: Deze content is beveiligd!