Image default
Friesland

Elfde coniferenbrand in Drachten, vijfde persoon aangehouden

Drachten – In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.05 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand aan de Noorderhof in Drachten. In 2020 is dit de elfde coniferenbrand, ook is er al meerdere malen brand geweest in een container.


De politie en brandweer gingen met spoed ter plaatse en troffen opnieuw een brandende coniferenhaag aan. Bewoners hebben 112 gebeld en zijn daarnaast direct begonnen met blussen met behulp van emmers water en een tuinslang.

Buren haalden snel hun auto’s van de oprit, omdat men bang was voor overslag. Niet alleen de auto’s liepen gevaar, want door de vonkenregen was de kans op overslag naar de woning waar de coniferenhaag naast stond ook aanzienlijk. Door het snelle optreden van omstanders kon dit worden voorkomen.

Ook dit keer kon één persoon worden aangehouden door de politie. Wat zijn rol is geweest bij deze brand, zal nog worden onderzocht. Eerder deze week werden ook een 15-jarige jongen uit Holwerd en een 16-jarige jongen uit Drachten aangehouden voor brandstichting. Een derde verdachte kon toen ontkomen, of deze iets met de brand van vanavond te maken heeft is nog niet duidelijk.

Vorige week werden een 13- en 14-jarige jongen uit Drachten aangehouden, waarmee de politie zes brandstichtingen kon oplossen. Ondanks vier eerdere aanhoudingen, moest er in de nacht van vrijdag 7 februari op zaterdag 8 februari opnieuw een brandende coniferenhaag geblust worden.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

Overleden persoon aangetroffen in water in Drachten

35-jarige man uit Harlingen overleden bij ernstig ongeval in Zurich

error: Deze content is beveiligd!