Image default
Friesland

Elf gewonden en eenenveertig voertuigen betrokken bij ongevallen op A32

Grou – Donderdagochtend waren er in Friesland meerdere ongevallen door de dichte mist. Zo werd er een Grip-1 situatie afgegeven voor de snelweg A32 bij Grou. Hier vonden meerdere ongevallen plaats waarbij 41 voertuigen waren betrokken.


Op de snelweg A32 bij o.a. Wirdum waren meerdere ongevallen ontstaan. Dichte mist is hier een nadrukkelijke factor. De politie heeft laten weten dat op de A32 tussen Grou en Leeuwarden sprake was van 5 aanrijdingen. Daarbij zijn in ieder geval 2 personen zwaar gewond geraakt. Diverse traumateams waren ter plaatse voor de hulpverlening van de slachtoffers.

Inmiddels is vastgesteld dat bij de diverse ongevallen op de A32 elf mensen gewond zijn geraakt. Hieronder vallen ook de 2 zwaargewonden. In totaal zijn tot nu toe 41 voertuigen betrokken bij de diverse aanrijdingen. Acht auto’s moeten worden afgesleept. Voor betrokken mensen is slachtofferhulp in Leeuwarden geregeld. Het verkeer achter het ongeval bij de oprit Grou vanuit Leeuwarden is/wordt weggeleid. De hulpverlening ter plekke is al fors afgeschaald. De snelweg blijft vooralsnog afgesloten.

Er stond over een lengte van vier kilometer ingesloten verkeer dat geen kant op kon. Dat werd onder begeleiding van Rijkswaterstaat teruggeleid. Wanneer de weg weer volledig wordt vrijgegeven, is niet bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!