Image default
Friesland

Elektronische enkelband zorgt voor forse snelheidsovertreding N355

Hurdegaryp – Een 51-jarige inwoner van Dantumadiel nam het op de rondweg van Hurdegaryp, de N355, op tegen een andere automobilist.


Omdat de andere automobilist zo verstandig was het gas los te laten, heeft de 51-jarige dit kleine wedstrijdje gewonnen. Maar echt handig was het niet. De politie klokte hem namelijk met een gemiddelde snelheid van 138 km/h.

Bij de staandehouding bleek dat de man zo snel reed omdat hij op tijd thuis moest zijn in verband met de enkelband die hij droeg. Als hij niet op tijd thuis zou zijn zou er ergens een alarm afgaan en contact worden opgenomen omtrent de reden van overtreding.

Die reden waren wij dus. Hij had namelijk ook alcohol genuttigd en moest mee naar het politiebureau.
Gelukkig voor hem blies hij precies onder de strafbare grens en werd hij slechts met een rijverbod en een boete voor de snelheid naar huis gestuurd. 

Enkelband

De elektronische controle biedt een drager beperkte bewegingsvrijheid. De gedetineerde of verdachte wordt zo in de gaten gehouden en kan bijvoorbeeld niet bij het slachtoffer in de buurt komen. Deze controle is goedkoper dan iemand opsluiten in de gevangenis.

Als iemand de enkelband probeert te vernielen gaat er een alarm af. De medewerker schakelt dan direct de politie in. De politie neemt contact op met het slachtoffer. De reclassering neemt contact op met de drager van de enkelband.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!