Image default
Friesland Groningen

Eigenaar onthoofdt beschermde vogel na in beslag name door politie

Smallingerland / Opsterland / Leek / Marum – In samenwerking met politie Oost-Fryslân, politie Ommelanden West, de NVWA, de FUMO Gou, Provincie Groningen en Gemeente Leek zijn er zaterdag totaal vijftien volièrehouders in de vier gemeentes bezocht tijdens controles. Totaal zijn er drie verbalen opgesteld.


De meest opvallende zaak was wel een eigenaar die zijn beschermde vogel, een frater, doodde terwijl het dier al in beslag was genomen door de politie. Een frater is een beschermde vogel en mag je niet zonder de juiste papieren en ring houden. De man kreeg voor het doden van de vogel een proces-verbaal.

,,Het ging hier om een beschermd dier. Hij mag die frater niet hebben en ook niet opzettelijk doden. Dat mag niet in Nederland.’’ Zo vertelt een woordvoerder van de politie aan de Leeuwarder Courant. Waarom de eigenaar het dier doodde na de in beslag name is niet bekend.

Overige verbalen

Naast het opzettelijk doden van de vogel, zijn er nog twee verbalen opgemaakt bij twee afzonderlijke eigenaren. Zo had een man voor zijn twee vogels de papieren niet in orde. Een ander had vier Noordse Goudvinken en een frater in huis, dezen waren eveneens ongeringd wat niet mag.

De ongeblurde foto zien? Klik dan hier. Kan eventueel als schokkend worden ervaren!

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!