Image default
Friesland

Dronken Drachtster vrouw (32) ramt auto’s en verzet zich bij aanhouding

Drachten – Zaterdagnacht omstreeks 04.50 uur is een 32-jarige vrouw uit Drachten aangehouden op de Vogelzang te Drachten.


Tijdens een controle op het rijden onder invloed bleek de vrouw onder invloed van alcohol te zijn. Toen dat aan het licht kwam probeerde ze te vluchten met de auto. Agenten trachten dit te verhinderen, echter reed de auto door toedoen van de vrouw tegen twee geparkeerde auto’s aan. De vrouw verzette zich tegen de aanhouding en vond het nodig de politie te beledigen.

De vrouw is geboeid overgebracht naar het bureau waar zij alle verdere medewerking weigerde. Bij aankomst bleek zij ook in het bezit van softdrugs. Omdat zij weigerde mee te werken aan de ademanalyse en speekseltest is haar rijbewijs meteen ingevorderd. Tijdens het verblijf in het bureau kotste de vrouw een ophoudkamer onder.

De vrouw is daarna overgebracht naar het arrestantencomplex te Leeuwarden voor verder verhoor en onderzoek. De schoonmaakkosten, 190 euro, voor het reinigen van de ophoudkamer gaan ook op haar verhaald worden. Tevens krijgt zij proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol/drugs en belediging van ambtenaar in functie.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!