Image default
Friesland

Beschonken 20-jarige lapt alle regels aan zijn laars

LEEUWARDEN – Op woensdag 31 augustus omstreeks 03.00 uur werd de bestuurder van een personenauto gecontroleerd op de Oostergoweg te Leeuwarden.


Bij controle bleek dat de bestuurder, een 20-jarige inwoner van de gemeente Littenseradiel te veel alcohol had genuttigd. Op het bureau blies de bestuurder 640 Ug/l, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 9 uren. Tevens bleek dat de bestuurder in het verleden al twee keer was gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol.

Nadat de schriftelijke afhandeling was afgerond werd de bestuurder heengezonden. Omstreeks 04.35 uur zag een agent de gecontroleerde auto weer rijden met de 20-jarige inwoner van Littenseradiel als bestuurder, welke zojuist van het bureau kwam. Na een achtervolging stopte de bestuurder bij zijn woning en vluchtte de woning in.

De inwoner van Littenseradiel werd omstreeks 05.00 uur aangehouden ter zake rijden tijdens het opgelegde rijverbod, rijden zonder rijbewijs, het overschrijden van de maximum snelheid tijdens de achtervolging. Tevens beledigde de 20-jarige bestuurder de collega’s en ook hiervoor zal hij worden vervolgd. Op het bureau werd nogmaals gevorderd om mee te werken aan de blaastest, hier blies hij 505 Ug/l. De verdachte is vervolgens ingesloten en zal later worden gehoord door de politie.

Dit kan u ook interesseren:

Flinke schade bij ongeval in Donkerbroek

Twee gewonden bij ernstig ongeval in Akkrum

Hulpdiensten ingezet voor scootmobiel te water in Sneek

error: Deze content is beveiligd!