Image default
Friesland

Drie gewonden bij felle brand in loods Bolsward

Bolsward – Een grote loods aan De Ward in Bolsward is woensdagmiddag volledig uitgebrand. Door de brandweer werd opgeschaald naar het sein zeer grote brand, er kwamen daarop vele bluseenheden ter plaatse. Ten tijde van de brand zijn er drie personen gewond geraakt, waarvan een ernstig. 


Bij de brand kwam veel rook vrij. Door de Veiligheidsregio Fryslan werd een NL-ALERT verstuurd om mensen te adviseren ramen en deuren te sluiten, wanneer men last had van de rookontwikkeling. De brandweer kon daarnaast melden dat er niemand in het pand aanwezig was toen de brand uitbrak.

Gewonden
Bij de brand raakten uiteindelijk drie personen gewond, waarvan een dusdanig dat ook het Mobiel Medisch Team per traumahelikopter werd ingevlogen. De twee andere gewonden zijn behandeld door het ambulancepersoneel en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Het derde slachtoffer, een zwaargewonde man, is behandeld door de trauma-arts en vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de gewonden er aan toe zijn en waardoor zij precies gewond zijn geraakt is nog niet duidelijk.

Brand onder controle
De brand kon met behulp van de vele eenheden gauw onder controle gebracht worden. De loods zelf is tot de grond toe afgebrand, echter konden omliggende panden, waaronder een woning, gered worden door de snelle opschaling en inzet van vele eenheden. In de loods zouden meerdere boten verloren zijn gegaan. Over het ontstaan van de brand is op dit moment nog niks bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Aanhanger schiet los van trekkend voertuig en raakt in de sloot naast A7 bij Tjalleberd

Persoon omgekomen bij ernstig ongeval op schip bij Terschelling

KNRM rukt uit voor schip dat water maakt, maar blijkt enkel motorstoring te hebben

error: Deze content is beveiligd!