Image default
Friesland

Drents-Friese Wold ‘omsingeld’ door politie om loslopende stier

Appelscha – De politie is maandagavond en –nacht enkele uren zoet geweest met een stier die was losgebroken van een boerenerf in Appelscha. Het dier had zich verschanst in het bos tussen de N381 en de ‘Oude Willem’.


De politie had het gebied gemarkeerd en in het bos was een team van specialisten actief om het beest van enkele honderden kilo’s te lokaliseren. Om hun hierbij te assisteren, is er even voor 23:30 uur een politiehelikopter opgestegen vanaf Schiphol. Met behulp van warmtebeeldcamera’s heeft deze de stier uiteindelijk kunnen vinden.

Met behulp van een zoeklicht hebben de agenten vanuit de helikopter aangewezen waar het beest zich verschanst had. Een hondengeleider van de politie heeft vervolgens met een speciaal wapen het beest afgeschoten, hierdoor was het grootste gevaar geweken.

Verkeer op de N381 heeft eveneens flink last gehad van het voorval. Hoewel de voertuigen rustig konden passeren, moesten ze wel rustig aan rijden. Dit voor het geval dat de stier wederom de weg over zou steken.

Dit kan u ook interesseren:

Man (28) uit Achtkarspelen doodgeschoten in Boelenslaan

Man doodgeschoten door politie in Boelenslaan (Video)

Rijstrook afgesloten door ongeval op Centrale As

error: Deze content is beveiligd!