Image default
Friesland

Drachten huilt mee met verdriet familieleden van Roan

Drachten – In Drachten hebben ruim meer dan 2500 mensen meegelopen in een stille tocht voor de 16-jarige Roan, die vorige week werd neergestoken voor café Pietje Bel.


Hij bezweek in de nacht van zondag op maandag aan zijn verwondingen.

De deelnemers kwamen rond 19.30 uur bij elkaar bij een sportcentrum een de Leerweg in Drachten. Om 20.00 uur vertrok de stille tocht met vele honderden mensen langs het huis waar de jongen woonde en vervolgens naar het eindpunt, café Pietje Bel. Daar was de steekpartij vorige week. Bij het café zijn bloemen, kaarsen en knuffels gelegd.

Ook burgemeester Rijpstra van Smallingerland, waar Drachten onder valt, liep mee. “Je moet je voorstellen dat de gevoelens enorm zijn, enorm verdriet, maar ook het gevoel van wraak, van: jongens, wat is hier gebeurd?”, zegt hij. “Dat wil ik echt de-escaleren. We zijn bezig om het verdriet van mensen te verwerken. Het recht in eigen hand nemen, dat is iets wat wij niet willen.”

Verdriet

De respectvolle, lange maar ook verdrietige stille tocht was voelbaar voor ieder individu. Bekende en onbekende die elkaar aankeken wisten binnen anderhalve tel, wat we doen is goed. Wat we doen is goed voor de familie, vrienden en kennissen van Roan. Wat we doen is goed voor Drachten, wat we doen is goed voor een signaal tegen zinloos geweld. De stille tocht werd afgesloten met het afsteken van vuurwerk ter nagedachtenis aan Roan.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor gaslek in voortuin in Drachten

Brandweer Heerenveen opgeroepen voor schoorsteenbrand in Rottum (Frl)

Vijf aanhoudingen na vernielingen

error: Deze content is beveiligd!