Image default
Friesland

Dode in Franeker woning

Franeker – De politie is een onderzoek gestart, nadat in een woning in de Jan Reitsmastraat het levenloze lichaam van een vrouw werd aangetroffen.


Dinsdagmiddag 12 september kwam aan het begin van de middag een melding binnen bij de politie. Een bezoeker van de woning in de Jan Reitsmastraat kreeg geen contact met de bewoners en maakte zich daar zorgen over. Hij alarmeerde de politie. Agenten vonden in de woning het levenloze lichaam van een vrouw. Daarop is direct een onderzoek gestart, waarbij de woning en de directe omgeving werden afgezet.

Vermoedelijk misdrijf
De eerste sporen maken dat de politie sterk rekening houdt met een misdrijf. Het onderzoek richt zich op dit moment op het vaststellen van de identiteit van het slachtoffer, het achterhalen van de doodsoorzaak en het veiligstellen van sporen. Ook is een buurtonderzoek gestart.

Zoektocht mannelijke bewoner
De politie is nog op zoek naar de mannelijke bewoner. De zoektocht gebeurt zowel vanaf de grond als vanuit de lucht met de politiehelikopter. Daarnaast is de hulp van het publiek ingeroepen via burgernet. Het gaat om een 30-jarige slanke, blanke man met blond haar. Mocht u weten waar de man is, bel dan met 112.

Familierechercheurs
Ook heeft de politie aandacht voor nabestaanden van het slachtoffer. Daarom zijn ook twee familierechercheurs aangesteld.

Getuigenoproep
Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek, maar heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Omstanders bevrijden kind dat vast zit met voet in spaken van fiets

Politie zoekt verdachten woningoverval Heerenveen

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

error: Deze content is beveiligd!