Image default
Friesland

Dode en zwaargewonde bij explosie in drugslab Haule

Haule – De hulpdiensten zijn dinsdagavond ingezet voor een explosie aan de Polderweg in Haule.


Omstreeks 21:55 uur werd de brandweer gealarmeerd, al snel werd de melding opgeschaald naar het sein ‘middel-brand’. De explosie is ontstaan in een schuur waarna een deel van het dak instortte. Meerdere brandweervoertuigen, een drietal ambulances en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse.

Één slachtoffer is met ernstige verwondingen in een ambulance behandeld. Het slachtoffer werd vervolgens onder begeleiding van de trauma-arts naar het UMCG ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is een man afkomstig uit Eindhoven. Een tweede persoon kwam om het leven. Voor de hulpverleners is er een team collegiale opvang ingeschakeld.

Grote politie-inzet
Agenten droegen ter plaatse kogelwerende vesten. Het gaat om een drugslaboratorium. Omdat er mogelijk sprake was van een misdrijf besloot de de politie een groot gebied af te zetten. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Forensische opsporing is ingeschakeld om de toedracht te onderzoeken en de sporen veilig te stellen.

Gevaarlijke stoffen
Een vieze chemische geur komt in vlagen voorbij op de Polderweg in Haule, een geur die je het beste kunt vergelijken me die van een chemisch toilet op een bouwplaats. Zelfs uren na de explosie is de stank nog steeds duidelijk te ruiken. „Het zijn chemicaliën die bij de explosie zijn vrijgekomen, daarom hebben we de weg ook afgezet”, aldus Al-Saidi. Door de brandweer werd een adviseur gevaarlijke stoffen ingezet.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie is ook aanwezig. Deze specialisten komen in actie bij het ontmantelen van drugslabs.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor buitenbrand in Sneek

Ongeval zorgt voor file op A7 tussen Sneek en Joure

Ongeval tussen twee voertuigen in Drachten

error: Deze content is beveiligd!