Image default
Friesland

Dode en gewonden bij flatbrand in Drachten

Drachten – Bij een flatbrand aan de Berglaan in Drachten is donderdagmiddag een persoon overleden, twee andere personen raakten gewond. De brand brak omstreeks 15:40 uur uit.


Bij aankomst van de eerste brandweervoertuigen sloegen de vlammen al uit de flat. Meerdere hulpdiensten, traumahelikopter werden ingezet.

De flat werd ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een gebouw van Aangenaam Notarissen. Naast het ambulancepersoneel werd ook het Noodhulpteam van het Rode Kruis opgeroepen om te komen helpen.

De brandweer had de brand snel geblust. Na de bluswerkzaamheden trof de brandweer een overleden persoon aan. Twee andere personen raakten gewond, waarvan één persoon naar het ziekenhuis moest. Hoe de brand is ontstaan is nog niets over bekend.

Bij de brand zijn 4 woningen die voorlopig onbewoonbaar zijn. 4 andere woningen moeten eerst worden schoongemaakt voor er teruggekeerd kan worden. In totaal zijn er 35 woningen ontruimd. Bewoners van de andere woningen mogen terugkeren naar de woning.

Dit kan u ook interesseren:

Zeer grote brand uitgebroken bij automaterialen bedrijf in Surhuisterveen (Video)

Man (27) verongelukt door ernstig ongeval op N359 bij Burgwerd

Bermbrand geblust langs A32 bij Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!