Image default
Friesland

Dode en ernstig gewonde bij verkeersongeval Engwierum: hulpdiensten wisten juiste locatie niet

Engwierum – Zondagmiddag omstreeks 16:40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de N361 – Lauwersseewei ter hoogte van Wetsens, de juiste locatie bleek echter de  Saatsenwei in Engwierum. 


De hulpdiensten zochten ruim twintig minuten naar de juiste locatie op de N361, uiteindelijk werd de auto te water in Engwierum aangetroffen. Op deze locatie bleek een voertuig over de kop in de sloot te liggen, door de meldkamer werden diverse hulpdiensten ingeschakeld.

Naast politie-eenheden en ambulances werden de brandweerkorpsen van Dokkum, Leeuwarden, Zoutkamp en Anjum werden gealarmeerd voor het incident. Voor de medische assistentie werd een traumateam per helikopter naar het incident gevlogen.

Ter plaatse werd één van de inzittende gereanimeerd, het slachtoffer overleed echter aan de verwondingen. Een tweede slachtoffer werd onder begeleiding van drie politiemotoren met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens deze rit in de ambulance assisteerde het traumateam de ambulancemedewerkers. Ten tijde van de hulpverlening werd de weg in beide rijrichtingen afgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Auto flink beschadigd bij botsing in Boijl

Keukenbrand geblust door brandweer

Dak verwoest van woonboerderij in Oosternijkerk (video)

error: Deze content is beveiligd!