Image default
Friesland

Dode en vier gewonden bij ernstig ongeval op A6

Sint Nicolaasga – Bij een ernstig ongeval op de A6 bij Sint Nicolaasga is vrijdagmiddag een persoon overleden. Vier personen raakten gewond bij het ongeval.


De A6 ter hoogte van Sint Nicolaasga is op dit moment afgesloten in verband het ongeval. Bij één van de vrachtwagens is brand ontstaan. Twee vrachtwagens en zes andere voertuigen waren betrokken bij het ongeval.

De vier gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van de vrachtwagen zou gevaarlijke stoffen vervoeren, dit bleek na onderzoek niet zo te zien. Door de hulpdiensten werd er opgeschaald naar een GRIP-1 situatie, meerdere hulpdiensten werden hierdoor opgeroepen.

De chauffeur van een van de vrachtwagens, een 22-jarige man uit de provincie Groningen, is bij het ongeval om het leven gekomen. De andere vrachtwagenchauffeur, de bestuurder van een auto (een 60-jarige man uit Sneek) en de bestuurder van het busje (een 40-jarige man uit Haulerwijk) raakten ook gewond. Over de ernst van de verwondingen kan de politie nog geen uitspraak doen zolang het onderzoek nog bezig is.

De politie is opzoek naar getuigen van het ongeval. Bent u getuige geweest van het ongeval? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!