Image default
Friesland

Discotheken en cafés in Sneek en Drachten gesloten: te veel mensen in de clubs

Sneek/Drachten – Omdat de coronamaatregelen er niet worden nageleefd, zijn woensdag vier horecagelegenheden in de gemeenten Súdwest-Fryslân en Smallingerland gesloten op last van de Veiligheidsregio Fryslân.


Het gaat om Club 1841, Café Neighbours en Café Ludiek in Sneek en Champino/Skihut in Drachten. Voor Neighbours en Champino geldt de sluiting niet voor de terrassen, hier zijn geen overtredingen geconstateerd. Neighbours en Club 1841 bevinden zich in hetzelfde pand: Club 1841 is gevestigd boven Neighbours.

De bedrijven hebben zich zaterdagavond 25 juli en de daaropvolgende nacht niet aan de coronaregels gehouden. Er waren te veel mensen aanwezig, er werd onvoldoende afstand gehouden, er werd geen gezondheidscheck gedaan en de klanten kregen geen zitplaats toegewezen. In een van de zaken was ook de dansvloer geopend, zo stelt de Veiligheidsregio Fryslân.

De ondernemers moeten een plan indienen waaruit blijkt dat er maatregelen worden genomen om de regels uit de noodverordening na te leven. Burgemeester Roel Sluiter, plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Fryslân, moet vervolgens bekijken of de sluiting op basis van het plan wordt ingetrokken.

Dit kan u ook interesseren:

Boot lekt olie in Menamer Feart bij Menaam

Nieuwsuitkollum

Vrouw heeft pech; nieuwe auto vliegt in brand op A7 binnen twee uren

Nieuwsuitkollum

Speelhut in parkje Leeuwarden door brand verwoest

Berend-Jaap Bulthuis
error: Deze content is beveiligd!