Noordernieuws
Image default
Friesland Groningen

Dijken Moddergat en Lauwersoog bezaaid met piepschuimresten (video)

Regio – Naar aanleiding van diverse overboord geslagen zeecontainers van een containerschip boven het Duitse eiland Borkum, spoelde diverse materialen aan. 


Een containerschip heeft vannacht +/- 30 containers verloren. Door de stroming en wind zijn al 21 containers aangespoeld op Vlieland en Terschelling. De inhoud van deze containers betreft onder andere auto-onderdelen en speelgoed.

Inmiddels zijn 21 containers met losse goederen aangespoeld op Vlieland, Terschelling en Ameland.​ Er drijven nog containers in het water. Belangstellenden wordt gevraagd niet mee te helpen met opruimen vanwege de nog drie niet gelokaliseerde gevaarlijke containers.

In deze drie, nog niet gelokaliseerde containers, zit gevaarlijk organisch peroxide. Dit zit in poedervorm in vaten. Dwingend advies is om bij de containers weg te blijven, en niet aan te raken of lucht in te ademen. En meteen contact te zoeken met alarmnummer 112.

In Moddergat en Lauwersoog behaalde veel piepschuim de vaste wal. Hierdoor werden de dijken bezaaid met piepschuimresten. Het piepschuim ligt over een breedte van 3.5 km aan de binnenkant van de dijk tussen Paesens en Nes. Waterschap Friesland werd direct ingeschakeld om de vervuiling in kaart te brengen.

Lees hier verder.

Dit kan u ook interesseren:

Groepje wielrenners onderuit in Scheemda, vrouw gewond naar ziekenhuis

Berend Jaap

Grote brand bij Agristro in Winschoten onder controle

Berend Jaap

Auto belandt op de vangrails langs de A7; één gewonde

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!