Image default
Friesland

Dader dood Karin Grijpstra komt mogelijk uit omgeving

Cornjum – Zo’n anderhalve maand na haar dood is het nog steeds een mysterie wat de 55-jarige Karin Grijpstra is overkomen en wie daarvoor verantwoordelijk is.


Mevrouw Grijpstra is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw, terwijl zij haar hond uitliet, is aangevallen door iemand uit Cornjum of omgeving.
Op basis van het sporenbeeld kan een noodlottig ongeval echter ook niet worden uitgesloten.

Vermoedelijk is Karin Grijpstra die nacht rond 1.45 uur met haar puppy gaan wandelen. Toen haar man om 7.00 uur merkte dat zij niet thuis was, ondernam hij direct actie. Rond 8.45 uur vond haar familie Karins levenloze lichaam, vlak bij haar woning, in de sloot langs De Wier.

Twee scenario’s
Mocht er inderdaad sprake zijn van een misdrijf, dan houdt de politie rekening met de volgende scenario’s:

De eerste mogelijkheid is dat de dader op de hoogte was van Karins bezigheden en leefpatroon en haar ’s nachts heeft opgewacht en aangevallen. Uitgebreid onderzoek heeft overigens geen aanwijzingen opgeleverd dat het slachtoffer met iemand in conflict zou zijn geweest.

Het tweede scenario is dat Karin op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was. Een toevallige ontmoeting zou uit de hand hebben kunnen lopen, wat tot haar dood kan hebben geleid.
In beide gevallen is de kans groot dat de dader iemand uit de omgeving moet zijn.

Fotograaf: Politie.nl

Dit kan u ook interesseren:

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

Meisje (12) uit Leeuwarden vermist (update)

error: Deze content is beveiligd!