Image default
DrentheFrieslandGroningen

Corona houdt Nederland zijn greep: Wat is er vandaag allemaal gebeurd?

Noord-Nederland – Het COVID-19 rukt steeds verder op in Nederland. Wat is er vandaag naar buiten gekomen omtrent het virus? Hieronder de belangrijkste punten:


Besmettingen en overleden personen
Het RIVM heeft vanmorgen bekend gemaakt dat het aantal coronabesmetting in ons land is opgelopen tot 1705 gevallen. Onder hen zijn 389 personen met een baan in de zorgsector. Medewerkers uit deze sector worden, voor hun eigen veiligheid, vaker getest op het virus.
19 patiënten zijn sinds de vorige update van het RIVM, van maandag 16 maart, komen te overlijden aan het virus. Dit brengt het totaal van overlijdens tot een aantal van 43 personen.

Eerder werd door het RIVM gemeld dat de jongste overleden persoon 59 jaar oud zou zijn. Dit bleek door een administratieve fout echter niet te kloppen. Vanmorgen zijn nieuwe gegevens bekend gemaakt, waaruit blijkt dat de jongste overleden persoon 63 jaar was.

Hoe nu verder voor de bedrijven?
In een persconferentie heeft het kabinet laten weten tientallen miljarden beschikbaar te stellen ter voorkoming van omvallen van bedrijven tijdens de coronacrisis. Volgens minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat neemt het kabinet meerdere maatregelen, als onderdeel van een ‘’omvangrijk noodpakket voor banen en economie’’. Het kabinet komt later met een lijst van de type bedrijven die voor deze regeling in aanmerking komen.

Corona in Noord-Nederland, hoe staat het daarmee?
Vandaag zijn meerdere nieuwe gevallen gemeld in de drie Noordelijke provincies van Nederland. In Drenthe gaat het volgens de GGD om drie nieuwe besmettingsgevallen in de gemeentes Assen, Tynaarlo en de gemeente Emmen. Ook in Friesland waren weer nieuwe besmetting gemeld. Onder andere bij een huisarts in Burgum, zo laat zijn praktijk weten. Alle patiënten met wie de huisarts contact heeft gehad, zijn op de hoogte gesteld van de situatie. De huisarts zelf is weer aan de beterende hand.

Zojuist net voor half negen dinsdagavond maakte Treant bekend dat nog twee van hun medewerkers besmet zijn met het virus. Zij zijn na een vakantie in het buitenland positief getest. Zij zitten in thuisisolatie. ‘De patiëntenzorg was niet in het geding’, aldus de Zorggroep.

Voorbereidingen bij de ambulancezorg
Ook de ambulancezorg heeft grove maatregelen getroffen om hun personeel te beschermen tegen het virus. Bij iedere melding wordt door de meldkamer uitgevraagd of er sprake is, of kan zijn, van het coronavirus. Door de ambulancevoorziening zijn speciale witte overals beschikbaar gesteld voor deze situaties om hun medewerkers zo veilig mogelijk naar een melding te laten gaan. Kijlstra Ambulancezorg liet op hun Instagram-pagina weten dat dit nog meer druk legt op de medewerkers van de ambulance, maar veiligheid toch altijd bovenaan staat.

Applaus voor alle zorgmedewerkers (en natuurlijk ook voor alle andere vitale beroepen)
Dinsdagavond is in heel Nederland stilgestaan bij het werk van de zorgverleners op dit moment. Door middel van een applaus om precies acht uur, werd steun betuigd aan de werknemers in de zorgsector. Op Twitter kwam verschillende prachtige beelden voorbij, waarbij mensen voor het ziekenhuis de artsen en verpleegkundigen een staande ovatie gaven.

Hierbij een video van de applausactie:

https://twitter.com/bastietema/status/1239992004660035584?s=21

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!