Image default
Friesland

Celstraf voor Fries echtpaar dat Helmondse (77) kaal plukte

Ferwert/Leeuwarden – Een 77-jarige vrouw uit Helmond dacht fijn, dichtbij haar dochter in Ferwert te gaan wonen. Diezelfde dochter plukte echter haar rekening geheel kaal, de buit? Meer dan een ton.


Het begon allemaal in 2015. Begin dat jaar verkocht de vrouw haar huis in Helmond en verhuisde naar Friesland, bij haar dochter (die voor haar moeder zou gaan zorgen) was in de straat een huurhuis vrijgekomen. Aan de verkoop van haar huis in Helmond hield de vrouw €140.000 over.

Enkele dagen nadat dit op haar rekening stond, werd al een groot deel van dat bedrag opgenomen. De vrouw was samen met haar dochter naar de bank gereden om €49.000 op te nemen, de dochter zou dit in de kluis stoppen en bewaren. Later kreeg de vrouw ook nog haar moeder haar pinpas, ze deed veel boodschappen voor haar dus dat was wel zo handig.

Geldkistje leeg

De Helmondse kreeg al snel het idee dat het zaakje niet klopte. Van buurtbewoners kreeg ze te horen hoe de woning van haar dochter werd in gericht met steeds meer luxe spullen. Daarop vroeg ze haar pinpas terug, dit werd echter resoluut geweigerd. Inmiddels werd ook de telefoon afgenomen, zo voorkwam haar dochter dat de vrouw anderen zou alarmeren over de situatie. Al snel bleek het geldkistje leeg te zijn. Wel probeerde het echtpaar van 52 en 50 nogmaals €49.000 op te nemen bij de bank, die hier vervolgens een stokje voor stak. Zowel dochter als schoonzoon (50) losten dit op door tweemaal daags beide €1000 te pinnen, totaal is er op deze manier 34 keer gepind.

Een jaar nadat de Helmondse naar Friesland kwam, waar de hel voor haar begon, was er niets meer over van haar leven. Haar woning stond vol met afgedankt meubilair van haar dochter. Een telefoon aansluiting was er niet en ook van een computer was geen sprake. Van haar rekening was eveneens niets meer over, er zou nog maar 43 euro op hebben gestaan na een jaar.

Celstraf

Door de rechtbank in Leeuwarden is het tweetal veroordeeld voor celstraffen van acht en twaalf maanden. Hiervan is de helft voorwaardelijk. Tevens heeft de gemeente de volledige uitkering van het stel, ruim 50.000 euro, teruggevorderd.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!