Image default
Corona Friesland

Café Harry’s Bar in Appelscha gesloten

Appelscha – Op last van de voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân is met ingang van 29 september 2020 besloten Café Harry’s Bar in Appelscha te sluiten. Het besluit werd genomen vanwege het niet naleven van de maatregelen uit de noodverordening.


Het café heeft zich op zondag 6 en zondag 27 september 2020 niet aan de coronaregels gehouden. Zo bleek dat de noodmaatregelen met betrekking tot het placeren van personen in de drinkgelegenheid en het houden van 1,5 meter afstand tussen daar aanwezige personen niet of onvoldoende in acht werden genomen.

Zo bleek dat het terras van het café niet zodanig is ingericht dat de aanwezige personen in staat worden gesteld om 1,5 meter afstand te houden. Er waren tussen de 200 en 300 personen aanwezig. Reservering en toewijzing van een zitplaats vond niet consequent plaats. Daarnaast stonden de aanwezige personen te zingen en te dansen, waarbij het personeel van het bedrijf geen zichtbare actie ondernam om het afstand houden tussen personen te handhaven en te waarborgen, dan wel om het zingen en dansen te beëindigen. Daarom is besloten om deze horecagelegenheid te sluiten.

De overtredingen zijn door de handhavers van gemeente Ooststellingwerf en de politie geconstateerd, waardoor burgemeester Oosterman de voorzitter van de Veiligheidsregio heeft verzocht om tot sluiting over te gaan.

De ondernemer moet een plan indienen waaruit blijkt dat er maatregelen worden genomen om de regels uit de noodverordening na te leven. Na goedkeuring van het plan zal de voorzitter van de Veiligheidsregio heroverwegen of de sluiting wordt ingetrokken.

Fotograaf: Pixabay

Dit kan u ook interesseren:

Auto en bedrijfsbus in botsing op Trekwei bij Oudwoude

Brand in dak van woning in Kootstertille

Brandweer rukt uit voor brand in caravan in Dokkum

error: Deze content is beveiligd!