Image default
Friesland

Bugemeester sluit woning in Hurdegaryp vanwege hennepkwekerij

Hurdegaryp – Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel heeft vrijdag 21 februari een woning aan De Sinderhoven in Hurdegaryp gesloten.


De woning is voor een periode van drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. De burgemeester kan panden sluiten waarbij drugscriminaliteit wordt geconstateerd. Hennepkwekerijen leiden tot overlast en zijn gevaarlijk voor de omgeving.

Binnentreden woning
In het huis stuitte de politie op ruim driehonderd wietplanten met bijbehorende apparatuur. Daarnaast voldeed de elektriciteitsinstallatie niet en was hierdoor de brandveiligheid van de woning in het geding.

Drugsbeleid
De regels voor het drugsbeleid zijn in 2018 aangescherpt door de burgemeesters in Noordoost Fryslân, de gemeente waar Hurdegaryp onder valt. Met het nieuwe beleid heeft een burgemeester de mogelijkheid bestuursdwang toe te passen en woningen, of voor het publiek toegankelijke inrichtingen, te sluiten als daar sprake is van drugshandel. Het gemeentelijk drugsbeleid van Tytsjerksteradiel staat los van een eventuele strafrechtelijke vervolging van de aangehouden inwoners, hierover neemt het Openbaar Ministerie een beslissing.

Dit kan u ook interesseren:

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Opnieuw autobrand in Drachten

error: Deze content is beveiligd!