Image default
Friesland

Brug Burgum in storing; slagbomen blijven omlaag

Burgum – De brug van Burgum stond maandagmiddag om 13.15 uur in storing. De slagbomen van de brug bleven dichtzitten en wilden niet meer omhoog. De provincie is ter plaatse en heeft de weg afgezet en regelt het verkeer.


Hoelang de storing gaat duren is nog niet bekend. De provincie kon niet vertellen waarom de slagbomen niet meer omhoog gaan. Een monteur is onderweg om het probleem te verhelpen. De weg is in beide richtingen afgesloten. De scheepvaart ondervindt weinig hinder van het probleem.

Verschillende mensen gingen over- en onder de slagbomen door om zo toch over de brug te komen. De intercom roept om dat mensen een andere manier moeten vinden om aan de overkant te komen. De politie is ook ter plaatse gekomen om mensen terug te sturen. Door de storing moet het verkeer een stuk omrijden.

In de zomer van 2019 lag de brug ook al meerdere keren in storing. Voor zover bekend is dit de eerste keer in 2020. De monteur kwam om 13.45 uur ter plaatse en nadat het brugdek een keer omhoog en omlaag ging was het probleem om 14.15 uur weer opgelost.

Dit kan u ook interesseren:

Man verdacht van invoer van bijna 600 kg cocaïne langer in voorlopige hechtenis

Brandweer rukt uit voor gaslucht in Heerenveen

Auto vliegt over de kop in Haulerwijk

error: Deze content is beveiligd!