Image default
Friesland

Brug Âldtsjerk weer begaanbaar voor autoverkeer

Âldtsjerk- De brug in de Van Sminiaweg in Aldstjerk is dinsdag tussen 10:00 uur en 19:30 gestremd geweest voor zowel het weg- als het vaarverkeer. Het vaarverkeer zal er nog veel langere tijd last van houden, de brug wil sinds vandaag namelijk niet meer open.

De oude brug in het dorp werd dinsdagmorgen rond 10:00 uur aangereden door een vrachtwagen. De aanrijding heeft de bovenbouw van de brug zo beschadigd dat er gevaar was voor instorting. De gehele bovenbouw is daarom dinsdag nog verwijderd. De bovenbouw werd overgebracht naar SOLIDD in Sumar.


Tijdelijke stremming voor het wegverkeer
Totdat de bovenbouw was verwijderd dinsdagavond, rond zeven uur, kon er geen verkeer over de brug rijden. De gemeente heeft rond half acht de weg weer kunnen openstellen voor het verkeer. De aslast van 6,2 ton blijft gehandhaafd en het verbod blijft eveneens gelden voor vrachtwagens om gebruik te maken van de brug.

Geen doorgang voor vaarverkeer
Hoe lang de reparatie van de bovenbouw gaat duren is op dit moment nog niet bekend. De brug kan in ieder geval niet meer bediend worden. De brug is daarom voor onbepaalde tijd gestremd voor het vaarverkeer.

Vervoer
De bovenbouw van de brug werd rond 19:30 uur onder leiding van twee busjes “Convoi Exceptionnel” overgebracht naar Sumar.

Dit kan u ook interesseren:

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!