Image default
Friesland

Brandweer zoekt knuffels voor kindjes van te water geraakte auto naast de A6

Eesterga – Zondagavond omstreeks 19.20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig dat te water was geraakt naast de A6 nabij Eesterga. Hierop kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse.


Net nadat de brandweer ook aanrijdend was naar het ongeval, werd duidelijk dat de inzittenden al uit het voertuig waren. Hierop konden de brandweerlieden van Lemmer, Sneek en Drachten worden geannuleerd. Wel werden de brandweerlieden van Echten ter plaatse gestuurd. op de A6 kwamen een tweetal voertuigen met elkaar in botsing. Een van de voertuigen belandde door de klap in een naast gelegen sloot. Het andere voertuig sloeg over de kop, maar kwam in de naastgelegen berm tot stilstand.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De politie (VOA) is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht te achterhalen. Alle inzittenden uit beide voertuigen kwamen met de schrik vrij. Wel zijn enkele inzittenden, waaronder twee kinderen, gecontroleerd in de ambulance. Een berger heeft uiteindelijk beide voertuigen afgevoerd.

Toen het leek dat er voor de brandweerlieden van Echten niet veel te doen was, kwam er wel een hele belangrijke opdracht vanuit de ambulance. De twee kinderen die in het voertuig zaten die in het water belandde, waren hun knuffels kwijt. De brandweerlieden hebben gezocht naar de knuffels en hebben één knuffel teruggevonden. Het andere kindje kreeg van de brandweer een Traumabeertje.

Foto’s Brandweer Echten

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Werkstraf geëist voor geweld tegen politieagenten en politiepaard na voetbalwedstrijd Heerenveen-Groningen

error: Deze content is beveiligd!