Noordernieuws
Image default
Friesland

Brandweer rukt uit voor drie voertuigbranden in Friesland

Friesland – Maandagavond moest de brandweer drie keer uitrukken. Tweemaal voor een autobrand en eenmaal voor een trekker die in brand stond.


De brandweer van Leeuwarden werd maandagavond net voor half negen opgeroepen voor een autobrand aan de Alddiel in Leeuwarden. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de brand al uitslaand. De brandweer heeft de uitslaande autobrand geblust. De oorzaak van de brand is onbekend. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Maandagavond werd de brandweer van Stiens gealarmeerd voor een autobrand aan de Leijester Hegedyk in Alde Leie. Ter plaatse bleek er brand te zijn ontstaan door kortsluiting bij de koplamp van het voertuig. De brandweer van Stiens, die toevallig een oefenavond had in Alde Leie, was snel ter plaatse. De brandweerlieden hebben het voertuig nageblust.

Maandagavond is een trekker verwoest door een brand op de oudebildtdijk in Sint Annaparochie. De melding kwam rond kwart over acht binnen. Eenmaal ter plaatse stond de trekker al volledig in de brand. De brandweer had het vuur snel onder controle. Eén persoon is lichtgewond geraakt aan zijn hand. Hiervoor is een ambulance ter plaatse gekomen.

Dit kan u ook interesseren:

Jonge man bekneld tussen autodeur in Drachten

Jelke Jongsma

Vier Friezen raken rijbewijs kwijt na forse overschrijdingen

©Noordernieuws

Baldadige tieners (16&19) proberen fietsster te beroven met mes in Leeuwarden

©Noordernieuws
error: Deze content is beveiligd!