Image default
Friesland

Brandweer redt medewerker dierenambulance en eend in Drachten

Drachten – Een niet alledaagse klus voor de brandweerlieden uit Drachten zaterdagavond. De dierenambulance had de assistentie van de brandweer nodig voor zichzelf. 


De dierenambulance was bezig met een hulpverlening voor een zieke eend in een vijver aan De Warande in Drachten. Toen een dierenambulancebroeder het water inging om de eend te helpen, kwam deze zelf vast te zitten. Na verschillende pogingen om zelf los te komen, werd besloten de hulp van de brandweer in te roepen. De brandweer is met waadpakken het water ingegaan, waarna ze de persoon hebben bevrijd. De eend is door de hoogwerker van de brandweer uit het water gehaald.

De vijver is afgelopen dagen al eerder in het nieuws geweest in verband met de tientallen overleden eenden die in het water liggen. De oorzaak hiervoor word gelinkt aan botulisme. De vijver wordt al een paar dagen in de gaten gehouden door buurtbewoners en de dierenambulance. Inmiddels zijn er al vele tientallen dode dieren uit het water verwijdert.

De vrijwilligster van de dierambulance zuid-oost Friesland werkte nog maar 4 diensten bij de dierenambulance. De vrouw uit Nij Beets raakte niet gewond maar liep wel een nat pak op. De dierenambulance is nog op zoek naar donateurs om hun werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren.

Dit kan u ook interesseren:

Auto in botsing met pakketbezorger in Augustinusga

Auto flink beschadigd bij botsing in Boijl

Keukenbrand geblust door brandweer

error: Deze content is beveiligd!